Kvartersbistro i Helsingfors sedan 1992

Maxill är känt som en restaurang vars avslappnade atmosfär är resultatet av både köket och den lojala kundkretsen.

À la carte-menyn baseras på internationellt kök med influenser främst från Frankrike, Italien och Skandinavien. Lunch serveras vardagar kl. 11.30-15.00 därefter är köket öppet kl. 16.00-22.00.

boka bord
Må-To 11:30-23
fr 11:30-00
Lö 13:00-00
Ravintola Maxill annos
Maxill Ruinart Champagne

”Stans bekvämaste vardagsrum med sin bistroanda. Kvarterskrogs stämning. Utsökt mat och en kvalitetsvinlista. ”

Ravintola Maxill Alexander Gullichsen
alexander 'cadde' gullichsen

Alexander Gullichsen, krögare, kock och kokboksförfattare, har varit ägare till Maxill i nästan trettio år. Alexander är fortfarande aktivt involverad i restaurangen bakom kulisserna, där han deltar i planeringen av menyn och agerar som kvalitetskontrollant.

André ‘Anttu’ Ahlbäck

Maxills dagliga verksamhet leds av restaurangens andra delägare André ‘Anttu’ Ahlbäck. Anttu har varit involverad i Maxill nästan från början, först som restaurangchef och senare också som delägare.

Ravintola Maxill André Ahlbäck

Lax-avokadosalladen är en signaturrätt och därför kommer folk hit långa vägar för att äta lunch också. Den har funnits på menyn i mer än ett decennium.

boka bord
Maxillin baariLohi-avokadosalaatti
Lohi-avokadosalaattiMaxillin baari

Ses i baren?

Maxills bar är en elegant och intim mötesplats. Bland ett stort urval av drycker kan nämnas utmärkt espresso, ett brett utbud av viner per glas, uppfriskande GT och Ruinart Brut-champagne som säljs per glas.

Varmt välkomna!
- Maxills personal

Ravintola Maxill tunnelmaa
Ravintola Maxill tunnelmaa