Maxill grundades 1992 och är en restaurang som har fått ett rykte för sin avslappnade atmosfär, mat och lojala kundkrets. Maxill har genom åren etablerat sig som ett av de mest populära matställena i området. Vi har alltid satsat på en hög nivå, både på mat och på personalens serviceinställning och i en trevlig atmosfär.
Vår matfilosofi är enkel: stilren och ärlig mat tillverkad av de bästa råvarorna. Portionerna är tydliga med smaken i fokus, oavsett trender.
Alexander Gullichsen, krögare, kock och kokboksförfattare, har varit ägare till Maxill i nästan trettio år. Alexander är fortfarande aktivt involverad i restaurangen bakom kulisserna, där han deltar i planeringen av menyn och agerar som kvalitetskontrollant.
Maxills dagliga verksamhet leds av restaurangens andra delägare André ‘Anttu’ Ahlbäck. Anttu har varit involverad i Maxill nästan från början, först som restaurangchef och senare också som delägare.
Maxill är en annorlunda matrestaurang och kvarterskrog. I samma sal kan det finnas en sjöman full till sjöss på en öl, en herrfest i frack på väg på fest, liksom mormödrar med mousserande vin på en månatlig tjejträff.